Tijdens de feestdagen willen we extra genieten

De kerstdagen, oud en nieuwjaarsdag staan voor de deur. De tijd van sfeer en gezelligheid, de tijd van lekker eten, drinken, proosten en genieten. Wat ik vooral van mijn cliënten in mijn praktijk hoor, is dat december een zware maand is om op gewicht te blijven. Over afvallen maar te zwijgen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want de supermarkt ligt vol met allerlei lekkernijen. Tja, en als het er ligt is de verleiding groot om het te kopen. En als het eenmaal gekocht is, tja dan wordt het opgegeten… anders is het zonde natuurlijk.

Wat betekent genieten voor jou?

Maar wat betekent genieten nu precies voor jou? Sta je daar wel eens bewust bij stil?
Teveel eten staat niet gelijk aan genieten. Hoe naar is het als je te snel en zonder aandacht hebt gegeten en daarna met een opgeblazen buik op de bank ploft?
Eten is bedoeld om te voeden en daarbij natuurlijk ook om van te genieten. Het is normaal dat je met de feestdagen anders dan anders en meer dan anders eet. Dat hoeft ook niet vele kilo’s extra op te leveren. Het is net als het hele jaar door, ook dan van belang dat je bewust bent dat je altijd een keuze hebt. En alleen jij kan die keuze maken.

Nee of ja zeggen?

Je hoeft echt niet overal nee op te zeggen, maar je hoeft omdat het een feestdag is ook niet overal ja op te zeggen… Sta daar van tevoren bewust bij stil! Wat is voor jou zo lekker dat het een absolute ja is? En wat is voor jou mwah en kan je best nee tegen zeggen? Kies dus bewust voor wat je het lekkerste vindt en geniet dan bewust en met aandacht. Je smaakbeleving zal intenser zijn en daardoor zal je veel meer genieten. Je zal ook sneller opmerken dat je genoeg hebt gehad, dat merk je vaak niet als je te weinig kauwt en te snel eet.

Waar het echt om gaat!

Het gaat natuurlijk deze dagen, ondanks Corona  om veel meer dan eten en drinken. Richt je aandacht vooral op de mensen waar je van houdt, de gesprekken die je voert, de knuffels die je geeft en van anderen krijgt. De warmte, liefde en de verbinding die je voelt in het gezelschap van je dierbaren. Voel dankbaarheid voor wat er is! Hoe bewuster je de mooie momenten zal beleven, hoe mooier de herinneringen in je bewustzijn zullen blijven bestaan. Ga maar feesten en geniet! Je zal zien dat bewuste keuzes en volle aandacht voor warmte, liefde en verbinding, ook voor jou een win-win situatie zal opleveren!

Ik wens iedereen liefdevolle en gezellige kerstdagen en een spetterende jaarwisseling met heel veel genietmomenten toe!

Tot volgend jaar

Lfs
Mandy

Wil jij graag op een gezonde manier afvallen, lees dan mijn eerdere blog over afvallen zonder dieet.

Pin It on Pinterest