Ben je vastgelopen? Dan zal je dat met kwaliteit van leven bekopen…

Female40Plus – voor elke vrouw die haar hormonen, lijf en leven in balans wil krijgen!

Fysiek in balans

Emotioneel in balans

Mentaal in balans

Fem in Balans

Het is mijn wens dat elke 40+ vrouw
de overgangsjaren kan beleven vanuit fysieke, emotionele en mentale balans.
Ik help je graag met de strategie van drie
BODY – HEART -MIND
om op alle gebieden in je kracht te staan en vanuit zelfcompassie naar goede zelfzorg te gaan.

 

 

Herken je dit?

N

Je prikkelbaar bent en je heftiger reageert dan anders?

N

Je steeds meer moeite hebt om alle ballen hoog te houden?

N

Je vaker concentratieproblemen en last van vergeetachtigheid hebt? Het maakt je onzeker.

N

Klotsende oksels je ‘s nachts uit je slaap houden? En elke morgen kost het je enorme moeite om uit bed te komen…

N

En merk je dat de kilo’s er ook nog aanvliegen? Je hoeft er niet eens meer voor te gaan eten…

N

Fysieke klachten, zoals stijfheid, gewrichtspijn, hoofdpijn en hartkloppingen.

N

De innerlijke ‘criticus-saboteur’ in jou neemt het geregeld over, het voelt regelmatig als falen.

N

Je vraagt jezelf steeds vaker af ‘HELP! Wat gebeurt er met mij, wie is deze vrouw die in mijn lijf is gekropen?’

N

Je voelt je best radeloos, vraagt je dagelijks af, ‘wat kan ik doen om hier vanaf te komen?’

De overgang – een roerige fase die door draaglast vraagt om draagkracht 

Als je meerdere klachten herkent, kan een verandering in je hormoonhuishouding de oorzaak zijn. Er is een grote kans dat je in de (pre) overgang terecht bent gekomen. De overgang is een nieuwe levensfase die elke vrouw meemaakt. Waar de één zonder al teveel ongemakken de overgang doorkomt, kan de ander het leven erdoor ontwricht raken. Veel vrouwen zitten daar ergens tussenin. Elke vrouw is uniek en de overgang is ook voor elke vrouw een unieke ervaring. Dat betekent niet dat je zelf helemaal niks kan doen. Stress is één van de grootste hormoonverstoorders. Wil jij deze fase van draaglast naar draagkracht, naar fysieke, emotionele en mentale balans, maak dan nu een keuze! Laat het niet zover komen tot je burn-out gaat.

De overeenkomst van vele klachten – ze leiden tot spanning en stress

FEM – Fysieke – Emotionele – Mentale balans

Denk jij bij de overgang ook vooral aan opvliegers? Helaas heb ik moeten constateren dat het zoveel meer is. Het verschilt uiteraard per vrouw. Zo schijnen klachten heftiger te zijn bij vrouwen die vroeg in de overgang komen. En hebben donkere vrouwen over het algemeen minder klachten dan blanke vrouwen.

Mijn zoektocht naar waar al mijn klachten en innerlijke onrust vandaan kwam, heeft achteraf gezien langer geduurd dan nodig. Om jou dat te besparen, wil ik jou helpen van draaglast naar draagkracht.

De overgang gaat niet alleen gepaard met fysieke veranderingen. Er kan juist zoveel emotioneel en mentaal veranderen. Elke vrouw zou daarin gesteund moeten worden!

Fem in Balans

Lieve 40+ vrouw, je kunt je ogen ervoor sluiten, de klachten en problemen wegmoffelen. Het gaat je niet helpen!
Ik geef toe, niet hip, sexy en het kan zeker een behoorlijke rollercoaster zijn.

Stay Strong and be Smart
Leer wat nodig is om ondanks alle overgangsperikelen deze fase op je best door te komen. Makkelijk, nee! Dat is het zeker niet. Maar wel mogelijk. Zorg dat je goed uitgerust bent met de juiste tools. Daarbij kan deze training vanuit de BLISS methode je helpen. Om zowel emotioneel als mentaal in je kracht te komen en blijven. En ondanks dat je in deze fase aardig overhoop kunt liggen met jezelf, zal je meer gelukzalige momenten gaan beleven. Ik help je graag!

Kies voor goede zelfzorg vanuit zelfcompassie

Veel vrouwen zijn behoorlijk streng voor zichzelf. Leggen zichzelf regels, verwachtingen en eisen op die regelmatig onhaalbaar blijken. Met als gevolg, gevoelens van balen en falen. Hoe anders is veelal een reactie naar een vriendin die wilt afvallen en een dag de mist in gaat, ten opzichte van de reactie naar jezelf? Vrouwen zijn zich meestal niet bewust hoe uitputtend het eigenlijk is en dat het na je veertigste zelfs behoorlijke gevolgen kan hebben voor je balans.

Wij vrouwen zijn vaak enorme zorgkloeken, met liefde zorgen we voor de mensen om ons heen. Maar hierin wel aan onszelf voorbij gaan. Vanaf 40 jaar kun je er eigenlijk niet meer onderuit – goede zelfzorg – want anders ga je onderuit. De (pre)overgang doet zijn intrede en het kan overweldigend zijn…

Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd kost deze cursus mij dagelijks?

Een gedragsverandering gaat niet vanzelf. Als je elke dag ongeveer 30 minuten werkt aan nieuwe kennis opdoen en integreren, zal je zien dat je stappen vooruit gaat zetten. Dat werkt motiverend!

Kan ik mijn persoonlijke vragen ook anoniem stellen?

Je kunt via mail en dagelijks via what’s app je vragen stellen. Als ik in de groep antwoord geef, is het niet nodig te benoemen van wie de vraag komt.

Is er ook maatwerk | 1-1 coaching mogelijk?

Jazeker, je kunt kiezen voor 1-1 coaching – in combinatie met de online cursus. Op die manier heb je de voordelen van iets terug kunnen lezen of kijken, herhaling en ook maatwerk. We gaan 1-1 gericht aan de slag met jouw gedachten, overtuigingen, onbewuste patronen en hoe je die kunt doorbreken.

Is het een moeilijke cursus?

Nee, moeilijk is het zeker niet. Maar hett kost tijd, moeite en inzet van jouw kant. Zonder actie geen resultaat. Daarom is er ook de community, om jou te motiveren en te inspireren.

Waarom is het programma online?

Het voordeel van een online programma is, dat je het kunt doen op de momenten dat het jou uitkomt. Je hoeft je huis er niet voor uit en kunt overal inloggen waar internet is. Daarbij ligt de kracht in herhaling en je kunt steeds weer de info doorlezen of video’s kijken. In de besloten community kun je jouw vragen stellen en ervaringen delen met gelijkgestemden.

Niet alles is maakbaar in het leven, maak het draagbaar 

Pin It on Pinterest