Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus.

 

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 g tempeh
  • 3 el arachideolie of kokosolie
  • 3 el ketjap manis
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 800 g courgettespaghetti
  • 100 ml water
  • 50 g pindakaas naturel
  • 1 tl sambal oelek
  • 4 middelgrote eieren

    Bereiding

    1. Snijd de tempeh in plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes.
    2. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant.
    3. Voeg 2/3 van de ketjap toe en bak nog 2 min.
    4. Snijd de komkommers in plakjes en de limoen in partjes.
    5. Doe de courgettespaghetti in een vergiet, giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
    6. Doe voor de pindasaus het water, pindakaas, sambal en de rest van de ketjap in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
    7. Draai het vuur laag en laat 1-2 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
    8. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
    9. Verdeel de courgettespaghetti over diepe borden.
    10. Verdeel de komkommer, rauwkost en tempeh erover.
    11. Leg op elk gerecht een ei en limoenpartje.
    12. Garneer eventueel met wat kokosrasp.

    Origineel recept

    Pin It on Pinterest