Ingrediënten (4 personen)

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 5 stengels bosui
  • 500 g spinazie
  • 100 g feta
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper

    Bereiding

    Kooktijd: 25 min.
    Extra tijdsinformatie: 20 minuten oventijd

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    2. Snij de harde steel van de courgette en snij de courgette in dunne plakjes.
    3. Snipper de bosui en hak de knoflook fijn.
    4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en courgette lichtbruin aan.
    5. Voeg daarna de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
    6. Breng op smaak met peper en zout.
    7. Snij de puntpaprika’s in de lengte door de helft.
    8. Vul de paprika’s met het spinaziemengsel.
    9. Verkruimel de feta over het spinaziemengsel.
    10. Verwarm een koekenpan zonder olijfolie of boter en rooster de pijnboompitten goudbruin.
    11. Strooi vervolgens de pijnboompitten over de gevulde paprika’s.
    12. Bak de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de oven.

    Origineel recept

    Pin It on Pinterest