Ingrediënten (4 personen)
- 4 rode puntpaprika’s
- 1 courgette
- 5 stengels bosui
- 500 g spinazie
- 100 g feta
- 50 g pijnboompitten
- 3 tenen knoflook, gepeld
- 1 el olijfolie
- zout
- peper
Bereiding
Kooktijd: 25 min.
Extra tijdsinformatie: 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snij de harde steel van de courgette en snij de courgette in dunne plakjes.
- Snipper de bosui en hak de knoflook fijn.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en courgette lichtbruin aan.
- Voeg daarna de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de puntpaprika’s in de lengte door de helft.
- Vul de paprika’s met het spinaziemengsel.
- Verkruimel de feta over het spinaziemengsel.
- Verwarm een koekenpan zonder olijfolie of boter en rooster de pijnboompitten goudbruin.
- Strooi vervolgens de pijnboompitten over de gevulde paprika’s.
- Bak de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de oven.