Gezond afvallen zonder dieet

Leuk hoor een dieet volgen en kilo’s afvallen. Maar als blijkt dat de vreugde van korte duur is en de  kilo’s daarna met rente er weer aanvliegen, kan dat enorm frustreren… Daarom help ik vrouwen als jou met gezond afvallen zonder dieet. Stap in een dieetvrij leven en ontdek dat afvallen om meer gaat dan voeding, calorieën en beweging. Ontdek dat een dieet je verstrikt en gevangen houdt in een vicieuze cirkel die enorm frustreert. Het kan echt anders, ook als je een 40+ vrouw bent. En ook als je hormonen beginnen te rommelen en je misschien al richting de overgang gaat.

Een dieet en jojo-en

Veel vrouwen zijn gewend als ze willen afvallen, steeds weer te kiezen voor een nieuw dieet. Zo hoppen ze van het ene dieet naar het andere dieet, zonder dat afvallen een blijvend effect heeft. Ik schrik ervan als vrouwen mij vertellen dat het voor hen nu eenmaal niet weggelegd is om een blijvend gezond gewicht te bereiken. Zelfs zeggen ‘ik ben een jojo en blijf waarschijnlijk de rest van mijn leven een jojo’. Dat is echt niet waar. En heel jammer als je die overtuiging – die zelfs op identiteitsniveau is – steeds wordt herhaalt.

“The Body Achieves What The Mind Believes.”

De dieetmodus

Ben jij iemand die verstrikt is geraakt in de dieetmodus? Herken jij je in het dieet-denken, zoals restricties, denken in wat je niet mag, wel allemaal moet van jezelf? En reageer je al meteen gespannen bij het zien van lekkers? Hoor je de lijnmonstertjes regelmatig roepen, ‘weet je wel hoeveel calorieën dat zijn?’ Je wilt zo graag afvallen en slank worden, maar het lekkers is soms enorm verleidelijk met een magnetische kracht. Steeds die tweestrijd in jezelf, ‘zal ik wel of zal ik niet?’ Elke dag weer op die weegschaal in de hoop op een paar ons minder… En als het niet lukt, dan voelt het vaak zwaar en zelfs als falen… Je vraagt je af of het wel de juiste methode was. Met als gevolg, toch maar weer eens het internet afstruinen naar iets anders, iets nieuws dat je nu hopelijk wel zal gaan helpen…

Wat zijn jouw overtuigingen?

Blijf je net als een hamster rondjes rennen in een rad? Dan blijf je waar je bent en zal de onrust in je hoofd en lijf niet verdwijnen. De relatie met eten en afvallen is verstoord, en dat leidt ertoe dat je niet meer echt op jezelf vertrouwt en volop kunt genieten. Afvallen is een strijd geworden en waarschijnlijk voor jouw gevoel een ‘mission impossible’. En weet je, ‘doe je wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg’. En misschien denk je, ‘maar ik kies steeds een andere methode, dus ik doe steeds wat anders’. In feite gaat het niet om de methode, maar over jou. De relatie die je hebt met jezelf, eten en jouw perceptie over afvallen. Onbewust en gaandeweg op je afslankreis, zijn er heel wat overtuigingen ontstaan die je in de weg staan. Die elke afslankpoging teniet doen, je steeds laten struikelen en in je valkuilen doen denderen.

Dieetvrij leven

Wil je afvallen en naar een blijvend gezond gewicht dat bij jou past, zorg dan dat je aan de slag gaat met je mindset en emoties. Je kunt alles over voeding leren, calorieën tellen, lijstjes en weekmenu’s gebruiken. Daar kan iedereen mee afvallen. Maar diep van binnen verlang je naar een gezond gewicht dat bij jou past. Diep van binnen weet je heus wel dat je jezelf al veel te lang voor de gek houdt en al die quick fix methodes geen zin hebben. In 8 weken kun je een stukje basis leggen. Maar dat kost zoveel energie alles in een paar weken proppen. Je doet keihard je best en het werkt voor even. Maar daarna is je energie opgebruikt en zakt je motivatie als een plumpudding in elkaar… Verandering kost tijd.

Goede zelfzorg vanuit zelfcompassie

Inmiddels weet je dat diëten en een kort programma geen blijvend effect heeft. Trek er liever wat meer tijd ervoor uit. Zorg dat je kiest voor een ontspannen houding en kleine stapjes. De meeste programma’s zijn te kort om te werken aan een lange termijn effect. Voor elke 40+ vrouw zullen hormonen langzaam gaan rommelen. Door een dieet breng je de hormonen nog meer uit balans. Daarom is het als 40+ vrouw belangrijker dan ooit om naar een dieetvrij leven te gaan! Maar nog belangrijker is dat je werkt aan goede zelfzorg. Voor mij is daarbij het toverwoord ‘zelfcompassie’ enorm belangrijk. Van daaruit ontwikkel je een ontspannen, liefdevolle relatie met jezelf. En dat uit zich ook dat je anders leert omgaan met de keuzes die je maakt op meerdere vlakken.

Kies elke dag opnieuw

Elke dag heb je de keuze om opnieuw te beginnen. Echter ons brein houdt van patronen, want dat is energie besparend. Dat maakt veranderen en blijvend afvallen best lastig. We hebben tussen de 60.000 – 80.000 gedachten per dag. En 90% is een herhaling van de dag ervoor. Juist die herhalende gedachtenpatronen houden ons verstrikt in bekende gedragingen.

Wil jij de eerste stap naar gezond afvallen zonder dieet zetten, schrijf je dan nu in voor mijn GRATIS e-book. Je krijgt 27 tips waar je gelijk mee aan de slag kan! Heb je vragen, laat het me gerust weten!

Lfs
Mandy

Pin It on Pinterest