Recepten – Lunch

Voor elke vrouw die haar hormonen, lijf en leven in balans wil krijgen

Fysiek in balans

Emotioneel in balans

Mentaal in balans

Gezond, lekker en eenvoudig

Onderstaande recepten zijn gewoon van de supermarkt. Wil jij gezond en lekker eten, maar ben je geen keukenprinses en weet je niet goed wat? Met deze recepten kun je ontdekken hoe lekker gezond kan zijn! 

De recepten zijn soms aangepast. Onder elk recept staat de link naar het originele recept.

Kijk waar je gezondere keuzes kunt maken, zet kleine stappen vooruit. Probeer veel verse groenten te gebruiken en varieer! Jij, je lijf en je hormonen worden er blij van!

Hier onder de voorwaarden die ik stel aan de recepten:

KIS-proof > Keep it Simple
Healthy-proof > Vol voedingsstoffen
Overgangs-proof > Happy Hormones
Pleasure-proof > Volop genieten, van een bewust gunmomentje!

Wraps avocado-babyspinazie

Wraps avocado-babyspinazie

  Ingrediënten (4 personen) 4 eieren 1 avocado 100 g feta 2 el witte balsamicoazijn 10 g munt in reepjes 10 g peterselie fijngehakt 200 g babyspinazie 80 g serranoham 8 volkoren tortillawraps mini zout peper Kooktijd: 15 min. Kook de eieren 6 minuten. Laat de...

Lees meer
Quinoasalade met zalm

Quinoasalade met zalm

  Ingrediënten (4 personen) 500 ml volle bioyoghurt 1 bio citroen geraspt en uitgeperst 1 tl honing zout peper schone theedoek vergiet plasticfolie 150 g quinoa (originele recept is couscous, wissel een keer af) 1 sjalot gesnipperd olijfolie extra vierge...

Lees meer
Gevulde puntpaprika’s

Gevulde puntpaprika’s

  Ingrediënten (4 personen) 4 rode puntpaprika's 1 courgette 5 stengels bosui 500 g spinazie 100 g feta 50 g pijnboompitten 3 tenen knoflook, gepeld 1 el olijfolie zout peper Bereiding Kooktijd: 25 min. Extra tijdsinformatie: 20 minuten oventijd Verwarm de oven...

Lees meer
Frisse volkorenpastasalade

Frisse volkorenpastasalade

  Ingrediënten (4 personen) 250 g volkoren pennegekookt 1 mango 150 g snackkomkommer 125 g blauwe bessen 200 g cottage cheese 100 g verse pesto 1 limoen 20 g basilicum 20 g peterselie olijfolie extra vierge zout peper Bereiding Kooktijd: 25 min Kook de pasta...

Lees meer
Roerei – groene asperges

Roerei – groene asperges

  Ingrediënten (4 personen) 5 biologische of scharreleieren 100 ml kookroom (te vervangen door magere kwark) 10 g peterselie fijngehakt zout peper 30 g boter 1 rode uigepeld en in parten 100 g groene aspergetipsin schuine plakken 1 lente-ui in ringetjes...

Lees meer
Knolselderij-mosterdsoep

Knolselderij-mosterdsoep

Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder...

Lees meer
Verse Italiaanse tomatensoep

Verse Italiaanse tomatensoep

Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder...

Lees meer
Oosterse pompoensoep

Oosterse pompoensoep

Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder...

Lees meer
Lunchpizza

Lunchpizza

 Ze noemen deze een ontbijtpizza, maar ik zou deze liever als lunch eten. Misschien jij ook? Ingrediënten (2 personen) 2 volkoren tortillawraps 150 g ricotta 100 g aspergetips 1 el milde olijfolie 2 middelgrote eieren 100 g gerookte zalm 20 g veldsla ¼ bakje tuinkers...

Lees meer

Pin It on Pinterest