Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder alternatief, kies dan bouillonpoeder zonder e621 en andere ongezonde toevoegingen.

Bijvoorbeeld deze en ook deze bouillon zijn gezondere keuzes dan in de supermarkt.

 

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kleine oranje pompoen, van zaad ontdaan en in grove stukken gehakt
  • 1 liter bouillon gistvrij
  • 2 winterwortels, geschild en grof gehakt
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein rood pepertje
  • 1 klein pakje romige kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • klein scheutje olie
  • evt. fijngehakte koriander of peterselie

    Bereiding

    1. Verhit in een grote soeppan de olie en voeg de ui, knoflook toe en laat heel even zacht worden.
    2. Voeg dan de winterwortel en de stukken pompoen toe en bak het geheel heel kort mee.
    3. Voeg de warme bouillon, het pepertje en het citroengras toe.
    4. Laat de soep ongeveer 40 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
    5. Verwijder het pepertje en het citroengras.
    6. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
    7. Serveer de soep met fijngehakte koriander of peterselie.

    Pin It on Pinterest