Over mij

Voor elke vrouw die haar hormonen, lijf en leven in balans wil krijgen

Fysiek in balans

Emotioneel in balans

Mentaal in balans

zoektocht naar balans

Met het oog op een slanke lijn, bestond mijn eetpatroon jarenlang uit light en vetvrij. Ik bakte in (wat nu blijkt giftige) pannen met een anti aanbak-laag. At geen boter en zelden friet. Ik dronk een poos lightdranken en sinds mijn 25e veel water. Destijds werd erom gelachen en ik werd gezondheidsfreak genoemd. Niet roken, water drinken en koken zonder pakjes of zakjes, dat was in de 90-er jaren al heel wat. Desondanks kreeg ik darmklachten en chronische slaapproblemen. Daardoor is mijn zoektocht naar balans begonnen en deed ik kennis op over gezonde voeding, beweging, mindset en hormonen. Ik ontdekte dat vetvrij helemaal niet zo gezond is en je gezonde vetten nodig hebt. Ik leerde dat ik meer moest variëren met voeding. En dat teveel stress meestal leidt tot darmklachten, slaapproblemen, een hormonale disbalans en burn-out.

Burn-out

Rond mijn veertigste jaar kreeg ik naast fysieke klachten ook steeds meer mentale klachten. Er waren behoorlijk wat roerige jaren aan vooraf gegaan. Maar waar ik van tevoren de kracht vond om door te gaan, vond ik die steeds minder. Sinds mijn 24e last van inslaapproblemen en die werden na mijn 40e erger dan ooit. Vele nachten van maar 2-3 uurtjes en regelmatig sloeg ik een nacht over. Ik zeulde me met een wattenhoofd door de dagen heen. En gleed zo in een burn-out…

Grenzen

Jarenlang was ik ondanks meerdere klachten doorgegaan. Ik had een enorme drive en stond altijd aan. Daardoor vervaagde mijn grenzen. Maar toen de klachten erger werden en ik uiteindelijk een tweede keer burn-out ging, kon ik niet anders meer dan gaan luisteren naar de signalen. Ik was mezelf gaandeweg steeds meer kwijtgeraakt. Er was werk aan de winkel, ik kon er niet meer omheen…

De (pre) overgang

Rond mijn 44e en na meerdere bezoeken bij de huisarts, bleek dat ik in de overgang was. Op mijn 48e leerde ik pas dat de overgang in fasen verloopt en wat de pre-overgang inhield. Ik ontdekte dat burn-out klachten overeenkomen met symptomen van de overgang. Dat door de (pre)overgang zoveel kan veranderen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Tja, wat had ik dat graag eerder geweten…

Elke vrouw ervaart het anders

Ik was op mijn veertigste nog helemaal niet bezig met de overgang. En laat het duidelijk zijn, niet alle vrouwen hebben zulke heftige overgangsklachten. Dat verschilt per vrouw. Indien de jaren voorafgaand aan de overgang voornamelijk stabiel zijn, zullen hormonen beter in balans zijn. Daardoor is de kans op mildere overgangsklachten groter. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook zijn dat bepaalde receptoren gevoeliger zijn en je daardoor meer last hebt van overgangsklachten.

Tijd voor verandering

De overgang is een nieuwe levensfase net als de puberteit. In deze voor mij zwar(t)e periode, had ik een intens verlangen om weer een vitale vrouw te worden. Ik wilde weer voelen dat ik leefde en genieten. Na een hele poos aanmodderen en blijven hopen dat het wel weer beter zou worden, heb ik hulp gezocht. Het was best een drempel waar ik overheen moest… Soms behoorlijk confronterend en lastig, maar achteraf gezien de beste keuze ooit! Ik leerde steeds beter mijn grenzen (h)erkennen en beter voor mezelf te zorgen. Een periode van zelfbewustzijn en zelfontwikkeling, waardoor ik zowel fysiek, emotioneel als mentaal de balans vond. Ik ken mijn valkuilen beter dan ooit. En zeker, ook ik stap daar nog wel eens in. Maar door de signalen op tijd te herkennen, kan ik snel bijsturen.

Power vrouwen

We leven in een tijd waarin het lijkt dat er steeds meer Powervrouwen zijn die zich hebben ontwikkeld tot ware multitaskers. Rennen van hot naar her, met de telefoon in de ene hand en de sporttas van hun kind in de andere hand. Heel herkenbaar, ik was niet anders. De grootste kracht van een vrouw, is vaak tevens haar grootste valkuil. Met de zorg voor anderen voorop, loopt menig vrouw zichzelf te vaak voorbij. Totdat het moment komt dat het niet meer gaat. Wist jij dat de meeste mensen een burn-out niet zien aankomen? Goede zelfzorg zou bij iedere vrouw bovenaan het prioriteitenlijstje moeten staan. En vanaf je 40e zeker! Merk jij dat je teveel ‘aan staat’ en heb je meerdere klachten? Dan hoop ik dat ik je aan het denken zet. Mijn missie is om elke vrouw op weg te helpen naar meer zelfcompassie en een leven vanuit flow naar balans. 

Fysiek – emotioneel – mentaal in balans.

Alles begint met bewustwording, een besluit, een doel, een realistisch stappenplan en een goede voorbereiding. Ben jij door de rommelende hormonen het overzicht kwijtgeraakt en weet je niet waar te beginnen? Voel je je radeloos en durf je niet eens te geloven dat het anders kan? Ooit was ik waar jij nu bent. Ik kan je zeggen, ‘het kan echt anders en zelfs beter worden dan het ooit was’.

Vitale Vrouw Leefstijlmethode

Vanuit mijn persoonlijke ervaringen en opgedane kennis over voeding, beweging, hormonen, mindset en emotie-eten, heb ik de Vitale Vrouw Leefstijlmethode ontwikkeld. Een online stappenplan, waarmee haalbare en realistische stappen kunt zetten naar fysieke, emotionele en mentale balans.

Kies NU voor JOU! Zeker in deze nieuwe levensfase, waarin goede zelfzorg absoluut nodig is. Zeker als je jouw hormonen in balans wilt krijgen en ontspannen door de overgang wilt komen. Laat je innerlijke kracht en zelfliefde groeien. Dan kan het tweede deel van je leven, een transformatie zijn tot een blije en vitale vrouw. 

Het geheim van vooruitkomen, is beginnen met een goed plan

Pin It on Pinterest