Ingrediënten (4 personen)

  • 500 ml volle bioyoghurt
  • 1 bio citroen geraspt en uitgeperst
  • 1 tl honing
  • zout
  • peper
  • schone theedoek
  • vergiet
  • plasticfolie
  • 150 g quinoa (originele recept is couscous, wissel een keer af)
  • 1 sjalot gesnipperd
  • olijfolie extra vierge
  • 20 g zeekraal
  • 1 Granny Smith appel in dunne plakjes
  • 10 g dille
  • 10 g peterselie
  • 150 g gerookte zalmflakes

    Kooktijd: 20 min.
    Extra tijdsinformatie: 1 nacht wachttijd

    1. Breng de yoghurt op smaak met de citroenrasp, honing, zout en peper.
    2. Leg een vochtige schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt in de theedoek. Bedek de yoghurt met plastic folie. Zet het vergiet op een kom en leg dit een nacht in de koelkast, zodat de yoghurt kan uitlekken.
    3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Denk dat je voor het koken de quinoa afspoelt met lauwwarm water. Ook na het koken afspoelen, maar dan onder koud stromend water.
    4. Breng de quinoa op smaak met het gesnipperde sjalotje, citroensap, 3 el olijfolie, zout en peper.
    5. Schep de zeekraal door de quinoa en verdeel de plakjes appel erover.
    6. Hak de dille en peterselie fijn. Schep de helft van de kruiden door de quinoa en de andere helft door de hangop.
    7. Verdeel de quinoasalade over vier borden en schik de gerookte zalmflakes over de couscous.
    8. Serveer de salade met een flinke lepel kruidenhangop.

      Tip: serveer met een partje citroen.
      Je kunt kiezen of je deze salade met couscous of quinoa maakt.

    Origineel recept

    Pin It on Pinterest