Het eerste gezonde recept met veel groenten dat ik leerde, was ongeveer 25 jaar geleden de ratatouille. Ik werkte in Duitsland bij een Nederlandse vrouw en bij haar at het de eerste keer. Daarna heeft dit vaak op het menu gestaan. Maar door darmklachten moest ik het een tijd laten staan.

Nu gaat het met mijn darmen beter en kan ik het vaker eten. Maar ik blijf opletten. Heb jij darmklachten Google er dan maar eens op.

Ratatouille is een klassieker, gezond en overheerlijk!

 

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 Grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 el traditionele olijfolie (geen extra vierge – liever alleen bij koude gerechten)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 takje of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 takje of 1 theelepel gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • 400 ml tomatenblokjes of 8 rijpe tomaten

    Bereiding

    1. Gebruik je verse tomaten, was ze, verwijder de kroontjes en snijd een kruisje aan de bolle kant van de tomaat. Dompel ze 10 seconden in kokend water en haal ze er met een schuimspaan uit. Laat ze meteen schrikken in koud water en trek met een mesje vanuit het ingesneden kruisje het velletje eraf.
    2. Pel en snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in blokjes.
    3. Haal de tijmblaadjes van de takjes en snijd of knip de peterselie fijn.
    4. Snijd ook de courgette, aubergine en de tomaten in blokjes en houd de groenten apart.
    5. Verhit de olie zachtjes in een pan en fruit de ui en de knoflook.
    6. Voeg eerst de aubergine toe en bak deze circa 7 minuutjes op matig vuur.
    7. Voeg de paprika, courgette en stukjes tomaat toe en laat het ongeveer 5 minuten langzaam garen.
    8. Breng op smaak met zout en peper.

    Pin It on Pinterest