Recepten

Voor elke vrouw die haar hormonen, lijf en leven in balans wil krijgen

Fysiek in balans

Emotioneel in balans

Mentaal in balans

Gezond, lekker en eenvoudig

Onderstaande recepten zijn gewoon van de supermarkt. Wil jij gezond en lekker eten, maar ben je geen keukenprinses en weet je niet goed wat? Met deze recepten kun je ontdekken hoe lekker gezond kan zijn! 

De recepten zijn soms aangepast. Onder elk recept staat de link naar het originele recept.

Kijk waar je gezondere keuzes kunt maken, zet kleine stappen vooruit. Probeer veel verse groenten te gebruiken en varieer! Jij, je lijf en je hormonen worden er blij van!

Hier onder de voorwaarden die ik stel aan de recepten:

  • KIS-proof > Keep it Simple
  • Healthy-proof > Vol voedingsstoffen
  • Overgangs-proof > Happy Hormones
  • Pleasure-proof > Volop genieten, van een bewust gunmomentje!
Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

  Ingrediënten (6 middelgrote muffins) 3 eieren 250 gram amandelen 1 rijpe banaan 75 g bosbessen 2 el kokosolie 1/2 tl bakpoeder snufje zout kokosolie voor de vormpjes Bereiding Verwarm de over voor op 200 graden. Vet de muffinvormpjes in met beetje kokosolie....

Lees meer
Wraps avocado-babyspinazie

Wraps avocado-babyspinazie

  Ingrediënten (4 personen) 4 eieren 1 avocado 100 g feta 2 el witte balsamicoazijn 10 g munt in reepjes 10 g peterselie fijngehakt 200 g babyspinazie 80 g serranoham 8 volkoren tortillawraps mini zout peper Kooktijd: 15 min. Kook de eieren 6 minuten. Laat de...

Lees meer
Quinoasalade met zalm

Quinoasalade met zalm

  Ingrediënten (4 personen) 500 ml volle bioyoghurt 1 bio citroen geraspt en uitgeperst 1 tl honing zout peper schone theedoek vergiet plasticfolie 150 g quinoa (originele recept is couscous, wissel een keer af) 1 sjalot gesnipperd olijfolie extra vierge...

Lees meer
Sate-tempeh met pompoen

Sate-tempeh met pompoen

    Ingrediënten - 4 personen 200 g tempeh 400 g pompoenblokjes 3 el ketjap 8 lange satéprikker 100 g snack komkommer 1 wortel 0,25 Chinese kool rasp 1 sjalot 100 ml water 100 ml azijn 2 tl suiker snufje zout 300 g noodles of zilvervliesrijst 100 g satésaus...

Lees meer
Gevulde puntpaprika’s

Gevulde puntpaprika’s

  Ingrediënten (4 personen) 4 rode puntpaprika's 1 courgette 5 stengels bosui 500 g spinazie 100 g feta 50 g pijnboompitten 3 tenen knoflook, gepeld 1 el olijfolie zout peper Bereiding Kooktijd: 25 min. Extra tijdsinformatie: 20 minuten oventijd Verwarm de oven...

Lees meer
Overnight oats aardbeien

Overnight oats aardbeien

  Ingrediënten - 1 persoon 9 el plantaardige melk, zoals amandelmelk of havermelk 5 el havermout 1 el rozijnen (vooraf 5 min laten wellen in warm water) 1 tl kaneel 2 el rood fruitvers of uit de vriezer geraspte schil van een halve citroen  Bereiding Kooktijd: 5...

Lees meer
Gezond feestontbijt

Gezond feestontbijt

  Ingrediënten - 4 personen 100 g wortelsmini 100 g maismini 100 g preimini 30 g ontbijtspek 4 eieren bakplaat Bereiding Kooktijd: 20 min. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortelen. Kook alle mini groenten 1 minuut en spoel ze daarna af onder koud...

Lees meer
Grieks yoghurtontbijt

Grieks yoghurtontbijt

  Ingrediënten - 4 personen 2 appels 50 g rozijnen 100 g witte druivengehalveerd 100 g blauwe bessen 1 (biologische) citroen uitgeperst 1 tl kaneel 50 g walnoten 500 g Griekse yoghurt Optioneel 2 kleine eetlepels honing Bereiding Kooktijd: 10 min. Rasp 2 appels...

Lees meer
Frisse volkorenpastasalade

Frisse volkorenpastasalade

  Ingrediënten (4 personen) 250 g volkoren pennegekookt 1 mango 150 g snackkomkommer 125 g blauwe bessen 200 g cottage cheese 100 g verse pesto 1 limoen 20 g basilicum 20 g peterselie olijfolie extra vierge zout peper Bereiding Kooktijd: 25 min Kook de pasta...

Lees meer
Groene smoothie

Groene smoothie

  Ingrediënten - 4 personen 2 komkommers 1 venkel 4 peren 1 broccoli 150 ml water 150 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld rijste, amandel of kokosmelk 1 citroen Bereiding Kooktijd: 15 min. Snij de broccoli in stukjes en kook 2 minuten. Snij intussen de komkommers,...

Lees meer
Roerbakschotel met kip

Roerbakschotel met kip

    Ingrediënten - 4 personen 4 kipfilets olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 1 courgette 6 vijgen gedroogd en in stukjes gesneden 100 g feta zout peper  Bereiding   Kooktijd: 35 min. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in...

Lees meer
Roerei – groene asperges

Roerei – groene asperges

  Ingrediënten (4 personen) 5 biologische of scharreleieren 100 ml kookroom (te vervangen door magere kwark) 10 g peterselie fijngehakt zout peper 30 g boter 1 rode uigepeld en in parten 100 g groene aspergetipsin schuine plakken 1 lente-ui in ringetjes...

Lees meer
Knolselderij-mosterdsoep

Knolselderij-mosterdsoep

Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder...

Lees meer
Bloemkool-pompoensalade

Bloemkool-pompoensalade

    Ingrediënten (4 personen) bakpapier 1 bloemkool in roosjes 300 g pompoenblokjes olijfolie zout&peper 2 Elstar appels 1 el Pindakaas 30 g cashewnoten fijngehakt 2 tl honing 1 citroen uitgeperst 50 ml water 100 g feta 100 ml yoghurt 1 tl oregano...

Lees meer
Courgette-broccolisoep

Courgette-broccolisoep

Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder...

Lees meer
Verse Italiaanse tomatensoep

Verse Italiaanse tomatensoep

Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder...

Lees meer
Oosterse pompoensoep

Oosterse pompoensoep

Soep is een goede manier om meer groente te eten. Maar de bouillonblokjes zijn niet zo gezond, vaak te zout en teveel toevoegingen. Je kunt heel makkelijk zelf bouillon maken, maar uit ervaring weet ik dat er vaak toch te weinig tijd voor is. Wil je een gezonder...

Lees meer
Gado-gado

Gado-gado

Lekker makkelijk dit gerecht! De bowl vul je met courgettespaghetti, gebakken tempeh en pindasaus.   Ingrediënten (4 personen) 250 g tempeh 3 el arachideolie of kokosolie 3 el ketjap manis 1 komkommer 1 limoen 800 g courgettespaghetti 100 ml water 50 g pindakaas...

Lees meer
Ratatouille

Ratatouille

Het eerste gezonde recept met veel groenten dat ik leerde, was ongeveer 25 jaar geleden de ratatouille. Ik werkte in Duitsland bij een Nederlandse vrouw en bij haar at het de eerste keer. Daarna heeft dit vaak op het menu gestaan. Maar door darmklachten moest ik het...

Lees meer
Spaghetti met verse groenten

Spaghetti met verse groenten

  Ingrediënten (4 personen) 6 Rijpe tomaten ontveld en in kleine stukjes gesneden Pakje gezeefde tomaten 1 blikje tomatenpuree 1 ui, gesnipperd 1 wortel, in kleine blokjes 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes Bakje champignons 1 groene peper, gesnipperd 3...

Lees meer
Lunchpizza

Lunchpizza

 Ze noemen deze een ontbijtpizza, maar ik zou deze liever als lunch eten. Misschien jij ook? Ingrediënten (2 personen) 2 volkoren tortillawraps 150 g ricotta 100 g aspergetips 1 el milde olijfolie 2 middelgrote eieren 100 g gerookte zalm 20 g veldsla ¼ bakje tuinkers...

Lees meer
Salade geitenkaas-aardbeien

Salade geitenkaas-aardbeien

  Ingrediënten 250 g aardbeien 5 el rode balsamicoazijn 1 grote krop of 2 kleine multicolor sla 1 grote courgette 10 g basilicum 3 el olijfolie 100 g verse geitenkaas peper zout grillpan Bereiding Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer. Leg de...

Lees meer
Gezonde fruit-ontbijtpizza

Gezonde fruit-ontbijtpizza

  Ingrediënten 200 gr havermout (glutenvrij) 250 gr banaan  2 eieren  2 theelepels kaneel Topping:  5 eetlepels kwark Een paar takjes munt Fruit naar keuze: bramen, aardbei, rode bessen, blauwe bessen, banaan Bereiding Verwarm de oven op 175 graden. Voeg de...

Lees meer
Bessen overnight oats

Bessen overnight oats

Ingrediënten 200 ml kokosrijstmelk (of andere plantaardige, ongezoete melk) 40 gram havermout 1 el chiazaad 1 el gemalen lijnzaad 1 kleine of halve banaan flinke hand blauwe bessen 1 tl kokosrasp 1 walnoot in stukjes Optioneel: 1 tl kaneel Bereiding Doe de rijstmelk...

Lees meer
Broccoli met zalm en ketjap

Broccoli met zalm en ketjap

Een makkelijk, snel gerecht dat gezond en heerlijk is.   Ingrediënten (2 personen) 2 verse zalmfilet (MSC) 500 g broccoli 100 g basmatirijst 2-3 el ketjap manis Sap van 1 citroen 1 el kokosolie Bereiding Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met zout in...

Lees meer

Pin It on Pinterest