Ingrediënten (4 personen)

  • 5 biologische of scharreleieren
  • 100 ml kookroom (te vervangen door magere kwark)
  • 10 g peterselie fijngehakt
  • zout
  • peper
  • 30 g boter
  • 1 rode uigepeld en in parten
  • 100 g groene aspergetipsin schuine plakken
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • 50 g snackpaprika’sin ringen
  • 50 g snacktomatengehalveerd
  • 4 sneetjes volkoren brood getoast

    Bereiding

    Kooktijd: 15 min

    1. Klop de eieren samen met de kookroom (kwark) en peterselie los in een kommetje met behulp van een vork. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de ui 1 minuut aan, voeg daarna de rest van de groenten toe en bak nog 2 minuten mee.
    3. Voeg het ei-roommengsel toe aan de pan en blijf roeren met een spatel totdat het ei mooi luchtig stolt en gaar is.
    4. Serveer het roerei met volkoren toast.

    Origineel recept

    Pin It on Pinterest