Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 5 el rode balsamicoazijn
- 1 grote krop of 2 kleine multicolor sla
- 1 grote courgette
- 10 g basilicum
- 3 el olijfolie
- 100 g verse geitenkaas
- peper
- zout
- grillpan
Bereiding
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.
- Leg de aardbeien in een bakje en voeg de balsamicoazijn en suiker toe.
- Meng goed door en laat 10 minuten marineren.
- Snij intussen de sla van de kluit, was de sla onder koud stromend water en verdeel het over een saladeschaal.
- Verhit een grillpan zonder olie of boter.
- Verwijder de harde boven- en onderkant van de courgette en snij de courgette in plakken.
- Besprenkel de courgetteplakken met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Gril de courgetteplakken aan beide kanten.
- Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
- Verdeel de plakken courgette, geitenkaas, gemarineerde aardbeien en basilicum over de sla.
- Verdeel de overgebleven marinade over de salade en serveer direct.