Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 5 el rode balsamicoazijn
  • 1 grote krop of 2 kleine multicolor sla
  • 1 grote courgette
  • 10 g basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 100 g verse geitenkaas
  • peper
  • zout
  • grillpan

    Bereiding

    1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.
    2. Leg de aardbeien in een bakje en voeg de balsamicoazijn en suiker toe.
    3. Meng goed door en laat 10 minuten marineren.
    4. Snij intussen de sla van de kluit, was de sla onder koud stromend water en verdeel het over een saladeschaal.
    5. Verhit een grillpan zonder olie of boter.
    6. Verwijder de harde boven- en onderkant van de courgette en snij de courgette in plakken.
    7. Besprenkel de courgetteplakken met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
    8. Gril de courgetteplakken aan beide kanten.
    9. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
    10. Verdeel de plakken courgette, geitenkaas, gemarineerde aardbeien en basilicum over de sla.
    11. Verdeel de overgebleven marinade over de salade en serveer direct.

    Origineel recept

    Pin It on Pinterest