Ingrediënten – 4 personen
- 200 g tempeh
- 400 g pompoenblokjes
- 3 el ketjap
- 8 lange satéprikker
- 100 g snack komkommer
- 1 wortel
- 0,25 Chinese kool
- rasp
- 1 sjalot
- 100 ml water
- 100 ml azijn
- 2 tl suiker
- snufje zout
- 300 g noodles of zilvervliesrijst
- 100 g satésaus
- 1 tl sambal
- kokosolie
- 10 g koriander grof gehakt
- 1 limoen in partjes
Bereiding
Kooktijd: 30 min.
- Snij de tempeh in blokjes van ca. 2 cm.
- Kook de pompoenblokjes 5 minuten en giet af.
- Meng de tempeh en pompoenblokjes in een kommetje met 2 el ketjap en spies de blokjes daarna aan 8 satéprikkers.
- Snij de snack-komkommer in schuine plakjes.
- Rasp de wortel en de Chinese kool met een grove rasp.
- Snij het sjalotje in ringen.
- Kook de groenten 3 minuten in water samen met de azijn, suiker en een snufje zout. Houd apart.
- Kook de noodles of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de satésaus.
- Dop de puntjes van de haricots verts en kook ze 8 minuten, giet af en voeg 1 el ketjap en 1 tl sambal toe. Meng deze Aziatische smaakmakers goed door zodat de haricots verts lekker gemarineerd zijn.
- Verhit een scheutje kokosolie in een koekenpan en bak de tempehsaté 5 minuten op middelhoog vuur. Draai de stokjes regelmatig.
- Serveer de saté met noodles of rijst, satésaus, haricots verts en de lauwwarme, zoetzure salade. Garneer met wat koriander en een partje limoen.
Je kunt zelf satésaus maken door 5 eetlepels pindakaas te mengen met 250 ml water, 2-3 eetlepels ketjap manis en 1 el sambal.