Ingrediënten – 4 personen

  • 200 g tempeh
  • 400 g pompoenblokjes
  • 3 el ketjap
  • 8 lange satéprikker
  • 100 g snack komkommer
  • 1 wortel
  • 0,25 Chinese kool
  • rasp
  • 1 sjalot
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 2 tl suiker
  • snufje zout
  • 300 g noodles of zilvervliesrijst
  • 100 g satésaus
  • 1 tl sambal
  • kokosolie
  • 10 g koriander grof gehakt
  • 1 limoen in partjes

 

Bereiding 

Kooktijd: 30 min.

  1. Snij de tempeh in blokjes van ca. 2 cm.
  2. Kook de pompoenblokjes 5 minuten en giet af.
  3. Meng de tempeh en pompoenblokjes in een kommetje met 2 el ketjap en spies de blokjes daarna aan 8 satéprikkers.
  4. Snij de snack-komkommer in schuine plakjes.
  5. Rasp de wortel en de Chinese kool met een grove rasp.
  6. Snij het sjalotje in ringen.
  7. Kook de groenten 3 minuten in water samen met de azijn, suiker en een snufje zout. Houd apart.
  8. Kook de noodles of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de satésaus.
  9. Dop de puntjes van de haricots verts en kook ze 8 minuten, giet af en voeg 1 el ketjap en 1 tl sambal toe.  Meng deze Aziatische smaakmakers goed door zodat de haricots verts lekker gemarineerd zijn.
  10. Verhit een scheutje kokosolie in een koekenpan en bak de tempehsaté 5 minuten op middelhoog vuur. Draai de stokjes regelmatig.
  11. Serveer de saté met noodles of rijst, satésaus, haricots verts en de lauwwarme, zoetzure salade. Garneer met wat koriander en een partje limoen.

Je kunt zelf satésaus maken door 5 eetlepels pindakaas te mengen met 250 ml water, 2-3 eetlepels ketjap manis en 1 el sambal.

Origineel recept

Pin It on Pinterest