Ingrediënten (4 personen)

  • 6 Rijpe tomaten ontveld en in kleine stukjes gesneden
  • Pakje gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine
  • blokjes
  • Bakje champignons
  • 1 groene peper, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 tot 2 eetlepels gehakte verse basilicum
  • 1 tot 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel majoraan
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 – 2 el kopje olijfolie
  • 2 ansjovisfilets of een eetlepel ansjovis pasta (laat weg voor de vegetarische variant)
  • 500 gram (biologische) rundergehakt 
  • 2 theelepels zeezout, naar smaak

    Bereiding

    1. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd een kruisje aan de bolle kant van de tomaat. Dompel ze 10 seconden in kokend water en haal ze er met een schuimspaan uit. Laat ze meteen schrikken in koud water en trek met een mesje vanuit het ingesneden kruisje het velletje eraf.
    2. Pel en snipper de ui en knoflook.
    3. Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes op de champignons na, deze mogen wel wat grover gesneden worden.
    4. Fruit in een hapjespan de ui in de olijfolie en voeg hier de geperste teentjes knoflook aan toe.
    5. Voeg het gehakt toe en bak het rul totdat het bruin begint te kleuren.
    6. Breng op smaak met de oregano, majoraan, zout en zwarte peper.
    7. Voeg vervolgens alle groente toe en laat bakken tot alles geslonken is en de wortel zacht begint te worden.
    8. Voeg de ansjovisfilets toe en roer goed door tot alles goed gemengd is en draai het vuur laag.
    9. Laat de saus minimaal vijftien minuten zachtjes pruttelen.
    10. Doe als laatste de verse basilicum en peterselie toe en meng dit door de saus.
    11. Proef de saus, je kunt eventueel nog extra knoflook of kruiden toevoegen.
    12. Serveer deze saus met spaghetti of een holle pasta waarin de saus zich goed aan de pasta kan mengen.

    Je kunt je bord spaghetti met versgeraspte Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes garneren.

    Pin It on Pinterest