Voor bedrijven

Voor elke vrouw die haar hormonen, lijf en leven in balans wil krijgen

Fysiek in balans

Emotioneel in balans

Mentaal in balans

Overgang en ziekteverzuim

Wist jij dat 34% van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 44 en 60 jaar is toe te kennen aan overgangsklachten? In de overgang kan er lichamelijk en psychisch veel veranderen voor een vrouw. Dat heeft ook effect op haar werkleven. Veel vrouwen herkennen overgangsklachten vaak niet, waardoor ze meer klachten kan krijgen. Als de werkgever aandacht heeft voor vrouwen in deze levensfase, is dat een win-winsituatie. Vrouwen leren wat ze zelf kunnen doen om de overgang goed door te komen. Zo kan een burn-out en langdurig ziekteverzuim worden voorkomen.

Overgang of burnout?

Veel lichamelijke en psychische symptomen van de overgang, komen overeen met burn-outsymptomen. Daardoor kan een verkeerde diagnose worden gesteld, met als gevolg een verkeerde aanpak. Het is per vrouw verschillend in welke mate zij klachten ervaart. Waar de ene vrouw amper last heeft, kan de ander steeds minder goed functioneren. Vrouwen kunnen zich daar onzeker over voelen, waardoor ze zelfs kunnen overwegen om minder te gaan werken. Niet erkende overgangsklachten kunnen vroeg of laat leiden tot problemen op de werkvloer en tot (langdurig) verzuim. Het is daarom belangrijk dat elke vrouw goed wordt geïnformeerd.

Juiste informatie

De overgang kan fysiek, emotioneel en mentaal de boel aardig in de war schoppen. Onnodig je zorgen maken over allerlei veranderingen in jezelf en klachten, leidt tot spanningen en stress. Dat zal je hormonen verder uit balans brengen. Stress is namelijk een enorme hormoonverstoorder, waardoor overgangsklachten kunnen verergeren. Door een veranderende hormoonhuishouding kunnen er gezondheidsrisico’s ontstaan. Als je als vrouw goed geïnformeerd bent over de werking van je lijf, hormonen, de overgang en daarbij behorende overgangsklachten, kan je dat geruststellen. En biedt het je de kans om op onderzoek uit te gaan, naar een effectieve aanpak die bij jou past.

Feest van herkenning

Uit onderzoek in opdracht van Stichting IZZ, blijkt dat vrouwen een duidelijke behoefte hebben om het onderwerp bespreekbaar te maken op de werkvloer. Namelijk 51 procent wil er graag over praten. Het voelt voor veel vrouwen als ‘een feest van herkenning’. Maar het blijft voor velen toch nog vaak lastig die openheid, omdat er toch nog steeds een taboe op rust. Helaas zijn er nog steeds teveel vrouwen aangewezen op zichzelf , die in stilte lijden. Aan werkgevers de taak om de mogelijkheid te creëren hun organisatie overgangsproof te maken.

Elke organisatie overgangsproof

Aan elke organisatie de oproep om overgangsproof te worden. Geef als werkgever het signaal naar vrouwelijke werknemers af, dat zij gezien en begrepen worden in deze vaak lastige fase. Op deze manier kan burn-out en langdurig verzuim worden voorkomen.

Voor meer informatie, maak een afspraak.

Weten wat ik kan betekenen?

Neem hieronder contact met me op.

Pin It on Pinterest