Vrijheid is blijheid

Sinds Corona worden we enorm beperkt in onze vrijheid en ervaren we allemaal nog meer dan ooit tevoren hoe belangrijk vrijheid en gewoon vrij kunnen leven is. Maar het is niet alleen Corona die ons beperkt in onze vrijheid. Vaak zelfs zonder dat we het doorhebben, zijn we verstrikt geraakt in ongezonde gewoonten. Patronen die ons afhankelijk hebben gemaakt van iets buiten onszelf en een echt vrij leven belemmeren. Meestal zonder dat we het doorhebben zoeken we voldoening buiten onszelf, vooral erop gericht om het hormoon dopamine te stimuleren. En zo een fijn gevoel op te roepen.

Het leven is pijn en fijn

We willen graag gevoelens van ontspanning, blijheid en troost. En keren onze rug onbewust en misschien wel een logische reactie, naar moeilijke situaties en lastige gevoelens. Maar het leven bestaat nu eenmaal uit meerdere aspecten, vaak tegengesteld aan elkaar. Zoals donker en licht, positief en negatief, blijheid en verdriet. Afleiding zoeken buiten ons is echter meestal een ‘pleister plakken’, om pijnlijke stukken te verdoezelen. Maar helpt het je echt? Helpt het je op de lange termijn? Ik denk het niet. Zeker is het waardevol om je te richten op een vreugdevol leven, maar laat je in je zoektocht naar meer vreugde niet teveel verleiden en afleiden door de buitenwereld? Zal je op deze manier echt vrij leven?

Rookvrij

Sinds 2019 ben ik werkzaam als stoppen met roken coach bij SineFuma. Wat mij meteen enorm aansprak, was hun tagline ‘rookvrij ook jij’. Taal is krachtig, daar had ik tijdens mijn NLP opleiding al veel over geleerd.

Steeds meer mensen ontdekken het belang van een vitaal en gezond, maar vooral een vrij leven – weg van de afhankelijkheid van ongezonde gewoonten?

De kracht van taal

Door aandacht te leggen op vrij zijn, of dat nu rookvrij, suikervrij, stressvrij of dieetvrij is, ontstaat er ruimte. Bij het woordje rookvrij ligt de klemtoon op ‘vrij’ en niet op roken. Dat in tegenstelling tot ‘ik wil niet meer roken’ of ‘ik ben gestopt met roken.’ Dat geldt ook bij diëten, waarbij men zich soms verliest in ‘moeten’ en ‘regeltjes’.

Wat wil je wel?

Tijdens de coaching valt me ook op dat de meeste mensen vooral vertellen wat ze niet meer willen. Draai het om en denk steeds in wat je wel wilt. Het doet mij veel plezier om te zien welk effect het heeft, als mensen hun gedachten veranderen van niet meer roken naar een rookvrij leven. Niet meer diëten, maar dieetvrij zijn.

Afhankelijk zijn van een verslaving of vastgeroeste gewoonten, is zowel fysiek als mentaal zwaar. Het heeft invloed op jou als persoon en op je leven. Wil jij gezonder gaan leven en rook je nog, neem dan als eerste de stap om rookvrij te worden en in een vrij leven te stappen. Zeker voor vrouwen rondom de overgang is het belangrijk om te stoppen. Roken verhoogt de geslachtshormonen die betrokken zijn bij verschillende chronische ziekten, zoals baarmoederhalskanker, borstkanker en diabetes. Stoppen met roken levert je zoveel (gezondheids-)voordelen op, ga ervoor! Wil je meer weten over begeleiding en vergoeding, stuur me gerust een persoonlijk bericht.

Suikervrij

Roken is enorm verslavend, maar onderschat ook de afhankelijkheid van andere hardnekkige gewoonten en patronen niet. Ook aan voeding en zeker suikers kun je ‘verslaafd’ raken. Als jij elke dag de enorme drang hebt om chocolade of koek te moeten eten, dan is dat een vorm van verslaving. Jij bent afhankelijk geworden van iets buiten jou waar je fijne gevoelens aan ontleent. Maar zoals je waarschijnlijk weet, net als bij roken, gaat het steeds weer om een korte termijn behoefte vervullen. Het gaat jou niet op weg helpen om vitaal en gezond te worden. Het brengt je ook niet de vreugde waar je naar verlangt en voorkomt een echt vrij leven.

Het kan lijken alsof iets in jou ervoor zorgt dat je als een magneet naar die suikers wordt getrokken. Totdat je er helemaal klaar mee bent en je het besluit neemt om op dieet te gaan. Dat is wat de meeste mensen helaas associëren met afvallen…

Dieetvrij

De meeste mensen die ik heb begeleid en ondersteund bij afvallen, zagen het vooral bij hun moeder. Teveel kilo’s, dan ging je op dieet. Maar zoals je wellicht niet zal verrassen, werden de moeders niet dunner maar steeds dikker. Helaas zijn er nog steeds teveel mensen die willen afvallen met een dieet. En stappen dan in een vicieuze cirkel die op korte termijn de kilo’s snel laat verdwijnen, om ze daarna – vaak zelfs met rente – weer eraan te laten komen. Crashdiëten zijn gewoonweg ongezond voor je en brengen je van de regen in de drup. Je maakt het jezelf helaas steeds een stukje lastiger, want een dieet gaat tegen ‘de gebruiksaanwijzing’ van je lichaam in en zal je weghouden van een vrij – dieetvrij leven. Stel jezelf steeds de vraag; “wil ik succes voor even of voor de rest van mijn leven?”

Spanning opbouwen in je leefstijl

Diëten houden je gevangen in regeltjes, restricties, het getal op de weegschaal, het tellen van calorieën en zijn dus een bron van spanning. Als jij graag een gezonder, slanker en vrij leven wilt, dan is spanning vaak een spelbreker. Je hormonen slaan op hol…

Kies voor afvallen zonder dieet en ga vanuit een ontspannen houding werken aan een gezonde relatie met eten.

Stressvrij

We hebben allemaal te maken met spanningen en stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Maar heb jij stress en spanning omdat je baalt dat je afhankelijk bent van eten, suikers, alcohol, sigaretten enzovoorts, dan verzwak je jezelf enorm.

Een gezonde leefstijl is de basis en dus de fundering van je bestaan. Het zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt en je lekker in je lijf voelt en kunt genieten van je leven. Het zorgt ervoor dat je in tijden van stress overeind kan blijven. Helemaal stressvrij worden zal in deze maatschappij niet lukken en is ook niet nodig. Soms is stress juist nodig om in beweging te komen, maar het moet wel binnen proportie blijven. Als ij jij onafhankelijk bent of wordt en geen ‘pleisters’ hoeft te plakken om je pijnpunten te verdoezelen, dan stap je in een vrij leven!

Gun jezelf de vrijheid je leven ten volste te leven!

Dus vraag je nu eerst af of jij op dit moment  buiten de Coronaperikelen om vrij bent en een vrij leven leeft? Of merk je dat je toch vervalt in teveel roken, drinken of eten? Misschien is het juist nu tijd om een betere versie van jezelf te worden en hetgene waar je invloed op hebt aan te pakken. We kunnen steeds denken dat het juiste moment er niet is, door Corona, stress op het werk of te druk en teveel ballen in de lucht, maar wanneer dan wel? Sommige omstandigheden kunnen veranderingen

Soms is het niet het juiste moment, maar laat niet elke situatie een excuus zijn. Besef goed, dan ben je over 10 jaar niet de betere, maar helaas de slechtere versie van jezelf

Make a SHIFT

Voor mij zit persoonlijke verandering in het maken en werken aan een shift. En dat kan alleen als je er echt voor wilt gaan. Bewust bent dat jij degene bent die aan het stuur zit en bepaald welke kant je opgaat. Wat wil je echt? Wie wil je zijn? Wat veranderd er dan in je leven?

Met werken aan jezelf, werk je meteen aan meer zelfrespect. Ik zie dat vaak gebeuren bij vrouwen die ik op weg help naar een slanker en vitaler leven. Daarom besteed ik tijdens de coaching aandacht aan het fysieke, emotionele en mentale aspect.

De basis

Maar stap 1 is altijd – een stevige basis – anders bouw je de rest op drijfzand!

In een veranderingsproces is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen, je valkuilen en waarom je zo graag wilt afvallen en/of vitaler wilt worden. Het is belangrijk om hierin inzicht te krijgen en ook waarom het niet lukt en hoe je dat kunt doorbreken.

Sta jij te popelen om een gezonde, vitale en slankere vrouw te worden en op weg naar een betere versie van jezelf? Kijk dan eens naar mijn Vitale Vrouw Leefstijlmethode.

Jouw verlangen en doel is mijn passie. Ik help je met liefde op weg! Dan zal je lijf, hormonen en je leven in balans komen. En kun jij vrij en ongedwongen weer genieten van eten en het leven. Ik bied je een GRATIS en vrijblijvend gesprek, waarin ik naar je luister en je ook waardevolle tips zal geven die je meteen kunt toepassen.
Vraag HIER je gesprek aan.

 

Lfs
Mandy

Pin It on Pinterest